Як цей пишний сад Окленда досяг конфіденційності без огорож

Використовуючи рослини замість парканів для визначення їхньої власності, ця пара опинилася пишними зеленими насадженнями та почуттям приватності - все на невеликій ділянці в міському Окленді

Запозичені погляди на навколишній ландшафт - це віковий дизайнерський трюк, який традиційно використовується в японських садах, який зараз є особливістю багатьох сучасних відкритих просторів. Ідея полягає в тому, щоб в дизайн саду включити вигляд сусідніх особливостей, таких як красиві дерева, гора чи пляж, щоб він відчував себе більшим і, звичайно, цікавішим. Непривабливі риси вміло екранізовані.

У саду Маріанни та Террі Кайеса Маунт-Еден цей прийом застосовується настільки успішно, що відкриті простори більше схожі на частину заміського саду, ніж на ділянку внутрішнього міста Окленда. Замість прикордонних огорож стратегічно розміщені насадження були використані для скринінгу, що дозволяє саду відчувати себе так, ніби він простягається далеко за його межі.


"Цей сад збирався взаємодіяти зі зрілими деревами поза межами власності під час обстеження сусідніх будинків", - пояснює ландшафтний дизайнер Ксанте Вайт із Xanthe White Design (XWD). "Ми хотіли створити конфіденційність та близькість, але не ставити огорожі, які візуально скоротили б сад".

Передній двір також не є огородженим, що дозволяє новобудованому будинку зручно сидіти поруч зі своїми сусідами по спадщині. "Ми дуже захотіли підтримувати зв'язок з вулицею", - каже Маріанна. "Це також вплинуло на короткий план дизайну будинку - високі віконні кедрові панелі з боку вулиці дозволяють переглядати частину будинку на задній сад (і навпаки), який ми любимо".

Сайт

Нещодавно пара, яка вийшла на пенсію, придбала своє майно площею 506 квадратних метрів наприкінці 2014 року. Старий котедж на цьому місці виявився непрацездатним, тому його прибрали та замінили на новий трикімнатний будинок, розроблений архітектором Гаєм Таррантом. Будинок, який став фіналістом премії «Дом року року» за 2018 рік, був завершений у квітні 2017 року.

Відсутність конфіденційності у двох сусідніх будинках було однією з головних проблем, з якою може зіткнутися команда XWD. Іншою була базальтова скеля, яка охоплювала більшу частину ділянки, де верхня частина ґрунту була дуже дрібною. Однак два позитиви полягали в тому, що задній сад вийшов на північ, і що він круто опустився вниз, щоб забезпечити його господарям піднесений вид.

Короткий виклад

XWD почала розробляти дизайн саду на початку проекту, ще до того, як будівництво розпочалося на будинку. Маріанна каже, що брифінг для ландшафтних дизайнерів був «досить широким».

«Ми хотіли природний, невимушений на вигляд сад, з тубільцями та рослинами, що приваблюють птахів. На північно-західному кордоні було велике існуюче дерево ясен, велике авокадо, а також таро, яке ми хотіли зберегти, оскільки рослини надавали певну скульптурну форму на північній стороні.
"Ми також хотіли деяких квітучих, пікантних сортів рослин, можливо, одне-два фруктові дерева [посадили сливу]. Ми хотіли зробити особливість деяких великих базальтових скель, які були розкопані з місця. Ми також розмовляли про те, щоб знайти десь овочевий сад.

Ідея XWD була побудувати підняте русло з розкопаної на місці базальтової скелі. Вони запланували це, щоб завжди було щось у квітці ».

Ми хотіли зробити особливість деяких великих базальтових скель

які були розкопані з місця

Дизайн

Як і ті позики, важливою частиною обгрунтування дизайну було "створення саду для садівника", - каже Ксанте. «Йшлося про те, щоб створити складність та шарування для Маріанни, яка любить рослини та завітала до цього саду зі значно більшого майданчика. Вона не хотіла чекати 20 років, щоб знову створити створений сад.

«Маріанна хотіла кольору, тубільців та продуктивного саду. Як і більшість садівників, вона хотіла всього! Ми використовували колір, щоб допомогти уніфікувати ці різні аспекти. Ми також використовували вигнуті форми, щоб зробити сад відпливлим до дерев. Простіри перетікають один в одного, посилюючи перспективу, а не розбиваючи її на різні, чітко визначені простори. Масивні потоки лави фіксували нас у різних точках. Ми працювали з природними рівнями, але також маніпулювали ними, щоб допомогти створити цей потік ».

Посадка

Маріанна та Террі обговорили свої переваги рослин із XWD, до складу якого входили морозник, гортензія «вапняк», лігулярія та абутілон для залучення туї. В цілому, вони із задоволенням керувались дизайнерами, які запропонували палітру апельсинів та блюзу по всьому саду для об’єднання різних областей. Навесні, коли були зроблені ці фотографії, між великими скелями протікають калифорнійські маки, орхідеї на розп'ятті, синя зірка плазун та ранковий ірис, їх сміливі апельсини та жовті кольори прекрасно контрастують з фіолетово-синім ґрунтовим покривом Convolvulus mauritanicus. Помаранчевий квітучий абутилон допомагає екранувати будинок позаду, тоді як великі блискучі листя лігулярії додають саду зелену пишність.

На передній частині будинку палітра кольорів переважно біла, оскільки посадка створена таким чином, щоб допомогти «прив’язати будинок до ландшафту», - каже Ксанте. «Сад є частиною погляду на будинок, тому ми хотіли, щоб він стосувався архітектури, тоді як ззаду вид саду знаходиться з дому. Йшлося про створення точок зору з будинку на задній сад ».

Маріанна зізнається, що вона і Террі не дуже обізнані в рослинах і садах. «Ми ще вчимося. Але ми отримуємо масу задоволення від саду - це ключова частина загального відчуття власності, а загальна естетика - це поєднання будинку та саду. Я також насолоджуюся живою птахів. І ми обоє любимо, як передній сад - це буянство різних шпильок, зелені та білого кольору. Після сходу сонця ця частина саду гуде з бджолами, залученими до Гаурського ліндгеймері, який влітку масово виглядає чудовим цвітінням ».

Садовий наконечник Використовуйте колір квітів в якості сполучного пристрою. Фіолетово-помаранчевий цвіт у цьому саду забезпечує візуальний зв’язок між дворами дворів.

Слова : Керол Бакнелл. Фото : Carme Aguayo

Залиште Свій Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here