Розумна маніпуляція з фронтоном відкриває бунгало на відкритому повітрі

Це бунгало Ерн-Бей кричало про зв'язок із задньою двіркою, поки розумний архітектор не маніпулював його фронтонами в геніальному дизайні космосу

Розумна маніпуляція з фронтоном відкриває бунгало на відкритому повітрі

Ми вільно розмовляємо про вілли та бунгало, ніби перехід між ними був миттєвим і зрозумілим, а не як процес десятиріччя чи двох змін, що відбуваються найменшими градусами.

Цей будинок сидить досить далеко - хоча і далеко від кінця - цього спектру. Це менш відверте бунгало, ніж каліфорнійське, і, можливо, саме двозначність привернула його власників - будівельника Уейна Ешфорда та його дружину Кейт. Це будинок з високими стелями та широкими дошками для підлоги з каурі, з хитромудрою штукатуркою в елегантній «хорошій» кімнаті в передній частині будинку. Ззаду чутно було чути струмок схильних тонів.

Будинок був настільки ж прекрасним перспективою реконструкції, як пара, ймовірно, знайдеться на швидко гентрифікуючих південних схилах затоки Ерне. Вони хапали його і прожили в ньому кілька років, захоплюючись - як це роблять батьки з молодими сім'ями - в дискретних просторах старого бунгало. Але будинок кричав про зв’язок із своїм задвірком, і хлопці досягали віку, коли їм потрібно було місце, щоб бити м'ячем.

Завдання архітектора Джека Маккінні полягало в тому, що північний сусід - в даний час паб 1970-х років з величезним автопарком, ідеально підходить для скейтбордингу - був певно перероблений на якомусь етапі. Насправді сайт нещодавно був відстежений для більш інтенсивного розвитку за спеціальною схемою житлової ради Окленду. У сім'ї, яка зараз налічує п’ять, може бути 70 квартир на їх північній межі, тому відкриття будинку на північ, щоб отримати світло, насправді не було можливим.

Зараз побудований, дизайн Маккінні грає з геометрією та світлом, щоб м'яко танцювати подалі від сусідніх сусідів. Одним з перших його кроків було просунутись на горище, потягнувши дах стегна вперед і назад, щоб створити фронтон з простором під двома спальними дитячими спальнями.

Я не хотів

це буде один простір

Спереду зовнішній вигляд будинку став більше нагадує бунгало, з скатним фронтоном - а ззаду це дало йому щось пограти. "Я не хотів, щоб це був один простір", - каже Маккінні. «Це потребувало розмежування - тому я взяв дах і склав її. Йдеться про те, щоб створити форму з обсягу, зробити дві кімнати з однієї ».

Горище зупиняється на задній стіні старого бунгало, де дах перетворюється на «М», створюючи елегантну складену лінійку даху, що перекидається на кухонну зону-їдальню відкритого плану та витікає у захищене житлове приміщення . Кухня знаходиться на північній стороні, щоб забезпечити плече перед майбутніми сусідами: два довгих вікна приносять сонце та світло, не залучаючи небажаної уваги.

Це не велика кімната, але вона відчуває себе щедрою, коли руки 'М' сягають нагорі і світло виливає через високі вікна до вершини фронтонів, простір, закріплений чорною шафою на кухні. «Це справді вираження оригінальної геометрії на старому даху, - каже МакКінні, - він мутує від одного до іншого, тому ми не застосовуємо щось заднє до спини - це більше еволюція».

Для сім’ї будинок прекрасно працює. Більшу п’ятницю місце переповнено дітьми із сусідства - на одній вулиці є двоюрідні брати - і завжди кудись їхати. "Це не просто будинок для трьох дітей", - каже МакКінні. "Може бути 10 - це дійсно простір для збору".

Слова : Саймон Фаррелл-Грін. Фотографія : Девід Стрейт.

Залиште Свій Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here